facebook_page_plugin

Lenin csúcs 2013 expedíció

Szűcs Tamás túratársunk indul a Pamírba !

 

Oldalunkon szeretnénk rendszeresen beszámolni az expedíció élményeiről.

 

kirgizisztan-terkep

 

Jöjjenek a részletek!

 


Tervezett utazásunk jelen állás szerint 3 hetesnek ígérkezik 2013 július végi indulással.

 

Sok változaton gondolkoztunk, de a végső döntésünk kizárólag a Lenin vagy más néven Ibn Sina csúcs (7134m ) megmászására koncentrál.

 

Indulás: 2013 július 24. Bécsi indulással majd Moszkván át Oshba repülünk. Rövid ismerkedés a várossal, majd az alaptábor felé vesszük az irányt, ahol július 26 -én kezdődik a program hegymászással kapcsolatos része. Ez kötött dátum, mivel helyi szerveződéshez kell alkalmazkodnunk.

A program 21 napja a követkő formában alakul. Eljutás Oshtól az alaptáborba, majd ott, illetve az egyes táborban ellátásban részesülünk 21 napon át. ( étkezés, sátrak, matracok, stb) Ezeknek a megközelítése nem igényel különösen nagy teherbírást.

A 3400 m magasan elhelyezkedő alaptábor a Grossglockner menedékházainak magasságát jelenti. Itt minden bizonnyal több napot töltünk hiszen akklimatizálódni és pihenni is kell a hosszú( majdnem 50 órás) utazás után.

Az alaptábort elhagyva egy kisebb 4820 m magas csúcsot néztünk ki további akklimatizációnak. Ezt követően újabb pár napot töltünk az alaptáborban, majd elindulunk a C1 nevű 4400 méteren lévő táborba. Ez körülbelül egy napos gyaloglást jelent a teljes felszerelésünkkel kb 15 km- en át.

A következő napokban elérjük a C 2 -es majd a C 3-as táborokat. A C3- as tábor magassága Innen Tivadar és Tamás újabb akklimatizációs mászást hajt végre a Razdelnya csúcsra (6210 m.)

Ha az időjárás engedi akkor az ezt követő napok valamelyikén indulunk a Lenin vagy más néven Ibn Sina csúcs irányába.

Majd egy nap alatt vissza a C3-as táborba. A következő napok valamelyikén pedig vissza az alaptáborba.

 

Ha időnk,kondíciónk és az időjárás engedi akkor további csúcsokat is tervbe veszünk. Ezeket már csak a helyszínen tudjuk eldönteni.

Az eredetileg tervezett Kirgizisztán körút viszont elmarad! Úgy döntöttünk, hogy kizárólag a Lenin-csúcsra koncentráljuk az erőinket.

Augusztus 15-én érkezünk vissza Oshba, és válnak el útjaink helyi szervezőinktől. Majd Augusztus 18.-án minden bizonnyal átlépjük a magyar határt is.

Amennyiben sikerül kommunikációs eszközökhöz jutni az alaptáborban akkor onnan is jelentkezünk élőben!

 

kotelklub logo v1-011-300x299

 

 

 

Reméljük, sikerült néhány kérdést megválaszolnunk, az információk folyamatosan bővülnek.

Keressetek minket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen bármilyen további kérdéssel!!!