facebook_page_plugin

SZENT MÁRTONNAL - HATÁROKON ÁT!

szentmarton

 

 

M E G H Í V Ó


SZENT MÁRTON ZARÁNDOKTÚRA Illocskáról (Magyarország) Beli Manastir-ba (Pélmonostor, Horvátország)

 

 

2013. július 1., hétfő


2013. július 1-től Horvátország 28.tagállamként csatlakozik az Európai Unióhoz. Ebből az alkalomból a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsa a Baranya Megyei Természetbarát Szövetséggel együttműködve ZARÁNDOKTÚRÁT szervez az alábbi program szerint:

 


08.45 órától     Gyülekező Illocskán a Szent Márton templom kertjében
09.15     Köszöntőt mond Orsokics István, a Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesület elnöke, Beremend polgármestere, Juhos József, Illocska polgármestere és Orbán Róbert, a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsa elnöke.A zarándoklathoz csatlakozó közösségek, plébániák, egyesületek szalagot kötnek a zarándokbotra.
09.45    Keresztes Andor atya zarándokáldással útnak indítja a résztvevőket
Útvonal: Illocska – Karasica-töltés – államhatár – Benge (Sumarina) – Pélmonostor (Beli Manastir)

A táv: 9 km (oda-vissza 18 km).    
12.00-12.30    Érkezés a pélmonostori Szent Márton templomhoz
12.30    Köszöntőt mond Ivan Dobos, Pélmonostor polgármestere  és Ines Sabotic a Kulturni centar sv.Martin - Hrvatska elnöke, a Szent Márton Európai Kulturális Központok Hálózata soros elnöke.    
 Josip Bunic plébános úr szentmisét mutat be
13.30    A horvát szervezetek felkötik szalagjaikat a zarándokbotra
14.00    Visszaindulás a pélmonostori városközponton át Illocskára, érkezés 16 óra körül


            SZERETETTEL VÁRJUK!


Menetrendi és közlekedési tudnivalók:
Menetrend szerinti autóbuszjárat indul Pécsről a buszpályaudvarról 7.00-kor siklósi átszállással Illocskára, érkezés Illocskára 8.58 órakor.
Menetrend szerinti autóbuszjárat indul Illocskáról Pécsre mohácsi átszállással 16.32-kor, érkezés Pécsre 19.35-kor.


Az ideiglenes határátlépő pont ( gyalogos!) 10 – 18 óráig tart nyitva. Ezt követően Beremend/ Baranjsko Petrovo Selo vagy Udvar / Knezovo felé kerülve lehet visszajönni Magyarországra. Azoknak, akik nem gyalog kívánnak visszatérni Pélmonostorról, a hazajutást saját maguknak kell megszervezniük.

 

FONTOS:    Mindazok, akik a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen 2013. június 29-ig előzetesen bejelentkeznek a zarándoklatra, emléklapot és egy kis ajándékot kapnak.