facebook_page_plugin

Törökvári Napok Máriakéménden

A Baranya és Tolna Megyei Természetbarát Szövetség, a Mecsek Egyesület a Hétdomb Természetbarát Egyesület és Máriakéménd Önkormányzata ismét megrendezi a Törökvári Napokat június 1-én és 2-án Máriakéménden.

Torokvari-piheno

 

 

 

A rendezvényt hosszas előkészítő munka előzte meg, minek köszönhetően két új erdei pihenőhely létesült a Baranyai-dombságban (Vályús-forrásnál és az István-kútnál), valamint teljesen megújult a Törökvári-pihenőhely is.

 

A program szombaton veszi kezdetét a Baranyai-dombságról és a Török-várról szóló előadással, majd ezt követően kerül sor az erre az alaklomra berendezett turistatörténeti kiállítással. Ezúton is köszönjük azon túratársaink önzetlen segítségét, akik felajánlották féltett kincseiket a kiállításra. (A kiállítás csak ezen a hétvégén látható, utána a kiállított tárgyakat visszaadjuk tulajdonosaiknak.)

Ez alkalomból bemutatjuk a teljesen megújult új Mecsek - Villányi-hegység térképet, melyet itt tekinthetnek meg először túratársaink. A térkép teljes egészében ábrázolja a Baranyai-dombság keleti részét, így már az összes turistaút látható rajta, ami ebben a térségben vezet. A most megjelent térkép három tájegységet fed le és a normál áron, 1350 Ft-ért meg is vásárolható.

Vasárnap teljesítménytúra indul Máriakéméndről 20 és 10 km-es távokon, melynek célja a Török-vár, ahol csülökpörkölttel várjuk a túrázókat. A túra útvonalán több ponton is meglepetéssel várjuk a túrázókat.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség!

Biki Endre Gábor, főrendező

 

A meghívó nyomtatható változata letölthető innen.