facebook_page_plugin

Megtartotta közgyűlését a BMTSZ

A szokásos jó hangulat jellemezte a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség közgyűlését. A beszámoló szerteágazó, sokrétű, mennyiségben is igen gazdag közhasznú tevékenységről szólt, de ezt erősítették a szóbeli kiegészítések, hozzászólások is.

2013 02 09  bmtsz kozgy 001

 

Az eredményességet igazolja a közel kétszáz kilométer felújított, vagy újonnan felfestett turistaút, a népszerű, sikeres túravezető-képző tanfolyam, a sokszínű programot kínáló Túravezetők Klubja, a havonta –gazdag tartalommal – megjelenő Mecsek Híradó, az évi 58 nyílt túra (folyamatosan emelkedő részvétellel), a többfordulós vetélkedő általános iskolásoknak. Nem kell szégyenkeznünk a miatt sem, hogy milyen mértékben, milyen minőségben támogattuk az év kiemelt programjának során, a Rockenbauer Pál DDK baranyai szakaszának vándorlóit. S mindezt úgy, hogy anyagi szempontból az utóbbi évek legrosszabb éve volt a 2012-es.

A közgyűlésen szó került megoldásra váró problémákról is. Így a kulcsosházak helyzetéről, arról, hogy a jelzésfestéshez nem elég a lelkesedés, a szabadidő, de kell buszjegy, vagy benzin is a cél eléréséhez és hazautazáshoz, de arról is, hogy az MTSZ átalakulásával együtt járó változások érintik a tagszervezetek életét is. Arról is szó esett, hogy azon természetbarátok, akik nem jogi személyiségű szervezetekben tevékenykedtek együtt, most komoly döntés előtt állnak. Jogi személyiségűvé válni, vagy beilleszkedni egy egyesülethez, vagy esetleg pártoló tagként támogatni a szövetséget, vagy egy egyesületet- a lehetőségek közül néhány.

Az alapszabály módosítását ellenvetés nélkül elfogadta a közgyűlés. Igaz, a módosítások a törvényi változásokból és az MTSZ alapszabályának változásaiból következnek, így vitának nem sok helye volt. Az alapszabály módosítása során a civil törvény és a közhasznúság új feltételei is szóba kerültek.

Hagyományosan gazdag része volt a közgyűlésnek, amikor az év során kiemelkedő munkát végzett sporttársak –közgyűlés előtti- elismerése történik.

A tagság örömmel üdvözölte a közgyűlésen Matolcsi Györgyöt, aki a nyári nagy program MTSZ által megbízott vezetője volt, s így ismerősként üdvözölhettük. Segítségével értékeltük, köszöntük meg a munkáját a nyári program sikerét nagymértékben segítő sporttársaknak: Rónaky Gizella,Feketéné Móró Erzsébet,Baumann József,Nagy Balázs,Schóber József,Strasser Péter,Tóth Klára,Őri Zsuzsanna,Börcsök György,Baumann Józsefné,Jancsi Attila,Benczes Gábor,Gida Tibor,Szűcs Istvánné

Köszöntötte a közgyűlés a Dobogókőn kitüntetetteket: Baumann József, dr Gundrum Károly, Szabó-Dalecker Ibolya.

Ezután az egyesületek és az elnökség javaslata alapján elismerést vehetett át több éven át végzett önzetlen, gazdagító, elkötelezett munkájáért Andrasekné Dávid Erika, Jónás István, Magyarity Júlia, Németh Katalin, Szente Jánosné, Varga Kálmán.

A BMTSZ legmagasabb kitüntetésével, az ARANYBAKANCS-DÍJ-jal Keszi Lászlónak , a Mecsekerdő ZRT vezérigazgatójának és Gida Tibornak, a Dráva TSE elnökének köszönte meg az elnökség a támogató tevékenységet, ill. a szövetség céljainak megvalósítását segítő munkát.

A Baranya Megyei természetbarát Szövetség TISZTELETBELI TAGJA címet adományozta az elnökség dr Novotny Ivánnak, aki kiváló egyesületével a kerékpáros szakágat képviseli a megyei szövetségben.

A közgyűlés - szintén hagyományosan- jó hangulatú baráti beszélgetéssel zárult.

                                                                                                                                 Tóth Klára