facebook_page_plugin

Rockenbauer Pál emlékév, 2023

lepesszamlalo

 

„Rockenbauer emlékévvel” készült a Hosszúhetényi Turista Egyesület 2023-ban Rockenbauer Pál születésének 90. évfordulójára. A különböző mecseki túrákhoz kapcsolódva, de külön, Írottkőtől elindult egy reprint számlálós kerék is, és vele egy túrafüzet, amit a vármegyék turista egyesületei tolnak végig és pecsételnek Szekszárdig. Elérkezett az idő, amikor a baranyai természetjárók is leróhatják tiszteletüket a híres természetfilmes emlékének.

Vas, Zala és Somogy vármegyék után Baranyába, Felsőkövesdre várják július 29-n a délutáni órákban a kereket. Itt lesz a „gépátvétel”! Vannak, akik annak idején kisérték a kereket, teljesítették ezt a túramozgalmat, esetleg ennek az elődjét, ami csak Szekszárd és Kaposvár között volt meghirdetve!

Nekik ez egy igazi időutazás lehet, akár már negyven év távlatából! Felsőkövesdről a „hazai” egyesületek, túrázó csoportok tolhatják át a tolnai átadási pontig. Mivel a kerék nem folyamatos haladásban van az átadási pontoknak olyan helyen kell lenni, ahonnan lehetséges a szállítása.

 

 

 A lehetőségekhez képest a következő napi szakaszolás lett tervezve, ehhez kell igazodni a később jelentkezőknek:

Felsőkövesd – Tatárugrató – Abaliget vasútállomás 16 km.

Augusztus 2. kedd: Dráva TSE és segítőik.

Abaliget vasútállomás – Abaliget, barlangPatacsi-mező – Remeterét 17 km.

Augusztus 6. vasárnap: Hosszúhetényi Turista Egyesület

Remeterét – Fehérkúti kh. – Árpádtető, parkoló 10 km.

Augusztus 10. csütörtök: Dráva TSE – Dél-Zselic TK „Nyuggerek” csapata.

Árpádtető, parkoló – Kövestető 10 km.

Augusztus 11. péntek: Ignátkó Imre és csapata

Kövestető – Zobákpuszta – Kisújbánya – Óbánya – 6-s számú főút 19 km.

Augusztus 20. vasárnap: Hosszúhetényi Turista Egyesület

A km távok kerekített értékek! Sok jelentkező esetén a szakaszok tovább is bonthatók vagy együttes tolás is lehet egy napon belül a csoportok megegyezése alapján! A csoportoktól egy kapcsolattartó (telefonszámmal) legyen kinevezve, akivel az átadás-átvételeket lehet egyeztetni!

Feszültség mentes, kompromisszumos egyeztetést kér a megyei koordinátor.

Jelentkezés és információ: Takács Ferenc, telefon +36208053405 email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.