facebook_page_plugin

Új napijegyeket vezetett be a MÁV

vonatjegyJúlius 1-jétől Mecsek napijegy és Tenkes napijegy néven két szezonális jegytermék érhető el a MÁV-Volán-csoport járatain.

A Mecsek napijegy a Dombóvár-Bátaszék vasútvonalon Dombóvár és Mórágy között, a Budapest-Dombóvár-Pécs fővonalon Dombóvár-Pécs között, valamint a Godisa-Komló vasútvonalon érvényes, továbbá az ezen vasúti vonalszakaszok által határolt területen lévő településeken közlekedő helyközi buszjáratokon. A Mecsek napijegy 1990 forintért érhető el mindenki számára.

Az új jegynek köszönhetően kedvezményes áron lehet utazni az Országos Kéktúra útvonalához is. A Tenkes a Villányi-hegység legmagasabb pontjaként az egész térség meghatározó eleme, az új napijeggyel a környéken kirándulóknak nyújt kedvezményes utazást a MÁV-Volán-csoport. A Tenkes napijegy vasúton a Pécs-Villány-Magyarbóly vonalon Pécs-Villány között, valamint a Villány-Mohács vonalon lesz érvényes. A Pécs-Mohács-Villány-Harkány négyszögben lévő települések között a Volánbusz helyközi járatain is felhasználható a napijegy. A Tenkes napijegy egységesen 1490 forintba kerül.

A Mecsek és Tenkes napijegy is július elsejétől a tanítási szünet végéig minden napra, azt követően hétvégi és ünnepnapokra váltható meg, és az érvényesség napján korlátlan utazásra jogosít a kijelölt járatokon. Mindkét napijegy megvásárolható a MÁV-START pénztáraiban, jegyértékesítő automatáiban, illetve online a MÁV applikációban is.(forrás:portfolio.hu)