facebook_page_plugin

Friss tájékoztatás

 

A módosult járványügyi intézkedések és az Emberi Erőforrások Minisztériumától érkezett állásfoglalás értelmében a természetjáró rendezvények szervezéséről az alábbi tájékoztatást adtuk közre tagszervezeteinknek.

Tisztelt Tagszervezeteink!

 

Hivatkozva a 2020. május 8-án természetjáró rendezvények szervezéséről kiadott közleményünkre, valamint az Operatív Törzset megkeresve az Emberi Erőforrások Minisztériumától érkezett állásfoglalásra, az alábbi változásokról tájékoztatom Önöket.

 

1. A túrázás és a vezetett túrázás beletartozik a szabadidősport keretei között végzett edzéstevékenységbe, ezért Magyarország teljes területén engedélyezett a túra szervezése és az azokon való részvétel a kormányrendeletben és a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendeletben foglalt feltételek szerint.

 

2. A teljesítménytúra és a túraverseny sportrendezvénynek minősül, ezért az ilyen típusú események Magyarország teljes területén szervezhetők, de csak zárt körülmények között és nézők nélkül. A zárt körülmények feltételeinek megteremtése a szervezők felelőssége. Mivel a kettes pontban foglaltak újabb kérdéseket vetnek fel bennünk is, így az ide vonatkozó pontosítások folyamatban vannak az illetékes hatóságokkal.

 

MTSZ Országos Központ

Budapest, 2020. május 18.