facebook_page_plugin

Elindul az élet!

Almamelléki Állami Erdei Vasút

2020 május 9-től ismét menetrend szerint közlekedik a Zselici Csühögő, egyelőre kizárólag a nyitott kocsikkal.

A biztonságos távolság betartása érdekében az utasok létszáma korlátozott, ezért a jegyvásárlás előzetes regisztrációhoz kötött, valamint az állomáson és az utazás során kötelező a szájmaszk viselete.

Kérjük olvassa el aktuális tájékoztatónkat:

Jegyvásárlás
- előzetes regisztráció szükséges az alábbi linken, az utazást megelőző nap 18 óráig:
Regisztrációs űrlap kitöltése
- a jelentkezést munkatársunk igazolja vissza a megadott e-mail címen
- jegyár oda vissza útra: 1.400 Ft/felnőtt, 800 Ft/gyerek (3 éves korig díjmentes)
- amennyiben mégsem tudnak utazni a regisztrált időpontban, a foglalás módosítását vagy törlését kérjük e-mailben jelezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen
- készpénz helyett javasoljuk a bankkártya használatát (SZÉP-kártyát is elfogadunk)

Menetrend (változatlan)
Szombat-vasárnap és ünnepnapokon
> Almamellékről indul:         10:00, 12:00, 14:00
< Sasrétről indul:                 11:00, 13:00, 16:00

 

Biztonsági intézkedések


Utasaink és munkatársaink védelme érdekében betartjuk a közegészségügyi-biztonsági szabályokat és ajánlásokat – kérjük Önök is figyeljenek ezekre


- az állomás területén illetve az utazás során szájmaszk viselete kötelező!
- a biztonságos távolságtartás érdekében korlátozott a férőhelyek száma, jegyvásárlás kizárólag előzetes regisztráció esetén lehetséges
- jegyvásárlást megelőzően érintésmentes homlok-hőmérést végzünk, az utazás megkezdése előtt kézfertőtlenítés szükséges
- kizárólag nyitott szerelvények közlekednek, kijelölt ülésrenddel, a szerelvények és az állomás rendszeres fertőtlenítésére kiemelt figyelmet fordítunk
- munkatársaink is maszkban, kesztyűben és a biztonságos távolság betartásával dolgoznak

 

Nagy szeretettel várjuk Önöket, kapcsolódjanak ki az üde természetben a Zselic lankái között!


 

Újra várják a látogatókat a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szabadtéri ökoturisztikai helyszínei

 

2020. május 8-tól kezdődően a nagyközönségnek ismét lehetősége nyílik arra, hogy a szabadban élményeket és új ismereteket szerezzen a természeti környezetről, hiszen a magyarországi nemzeti park igazgatóságok bizonyos szabadtéri bemutatóhelyei a 2020. május 4-én életbe lépett védelmi intézkedések által megszabott keretek között megnyithatnak.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság újból megnyíló létesítményeibe - a szükséges óvintézkedések betartása mellett -, kedvezményes árakkal várjuk az egyéni turistákat és a családokat, akik töltekezhetnek a tavaszi növényvilág életet sugárzó látványával, közelről megtekinthetik a régi magyar háziállatokat és idén született kicsinyeiket, valamint fejet hajthatnak a mohácsi csata hősei előtt a szépen gondozott sírkertben.

A Pintér-kert Arborétum szombat, vasárnap és ünnepnapokon 10.00-18.00 óráig tart nyitva, a belépőjegy ára: 400 Ft/fő. Az arborétumban egyidejűleg maximum 30 fő tartózkodhat.

A Barcs-Drávaszentesen található Dráva Kapu Bemutatóközpont május 11-től munkanapokon 8.00-16.00 óráig várja a látogatókat a szabadtéri területekre, az állattartó telepre és a tanösvényre. A kedvezményes belépőjegy ára felnőtteknek 300 Ft/fő, diákoknak 200 Ft/fő. Maximális létszám egyszerre: 10 fő, előzetes bejelentkezés szükséges!

A Mohácsi Nemzeti Emlékhely május 8-tól naponta 9.00-18.00 óráig tart nyitva, kizárólag a szabadtéri terület látogatható, a kiállítás zárva tart, ennélfogva a belépőjegy ára csökkent, a látogatók egységesen 1200 Ft/fő áron léphetnek be. Az emlékhely területén minden nap kétszer, 11.00 és 14.00 órakor korabeli fegyverekből tartunk fegyverbemutatót.

A Szaporcán található Ős-Dráva Látogatóközpont május 9-től részlegesen tart nyitva, itt is csak a szabadtéri terület látogatható, a kiállítás nem, a belépődíjak az érvényes „Major” típusú jegyek árai. A nyitvatartási idők: június 30-ig, illetve szeptember 1-től naponta 9.00-17.00 óráig; július 1-augusztus 31-ig naponta 9.00-18.00 óráig.

 

Az egyes bemutatóhelyeken a fentieken kívül a további szabályok érvényesek:

 

Dráva Kapu Bemutatóközpont:
- A létesítmény területén egyidejűleg 10 fő tartózkodhat, szükség esetén kérjük, türelmesen várakozzanak.

Ős-Dráva Látogatóközpont:
- sport- és főzőeszközök, valamint játékok bérlésére nincs lehetőség.

Pintér-kert Arborétum:
- A létesítmény területén egyidejűleg 30 fő tartózkodhat, szükség esetén kérjük, türelmesen várakozzanak.

Köszönjük együttműködésüket!


Vigyázzunk egymásra!