facebook_page_plugin

Tisztelt Tagszervezeteink!

Hivatalos tájékoztatás a járványügyi intézkedések tükrében

 

Az egymás iránt érzett felelősségvállalás és a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a Magyar Természetjáró Szövetség arra kéri Önöket, hogy az óvintézkedések betartása mellett válasszák inkább az otthonmaradást a túrázással szemben. A kialakult helyzet vélhetően a tagegyesületeink életében is jó pár, előre beütemezett feladatot felülírt, azonban elkeseredésre semmi ok! Az előttünk álló hetek kiváló lehetőséget biztosítanak mindnyájunknak a szakmai tevékenységek átütemezésére, újragondolására.

Szem előtt tartva a túrázók, a fiatal és az idősebb korosztályt képviselő tagság és a munkatársak egészségét, a Magyar Természetjáró Szövetség vezetőségének is számos olyan döntést kellett meghoznia, ami módosítja a hétköznapok ügymenetét.

 

Ezek az alábbiak:

 

  • személyes ügyfélszolgálatainkat határozatlan időre bezártuk, azonban a honlapunkon (www.mtsz.org /kapcsolatok) közzétett telefonos és emailes elérhetőségeinken továbbra is rendelkezésre állnak a kollégák, továbbra is dolgozunk,
  • az MTSZ tagszervezeti találkozóját(03.21., Szeged) lemondtuk,
  • Gerecse50 teljesítménytúrákat átütemeztük 2021-re,
  • Rendezvénytámogatás2020 pályázatunkat felfüggesztettük. A vészhelyzet visszavonása és ezzel egyidejűleg a közösségi programok szervezésének feloldása után a Rendezvénytámogatás2020 kiírási feltételei szerint megvalósított rendezvények támogatását biztosítjuk.
  • Jelzésfestés pályázataink online adminisztrációja folyamatos, a határidők változatlanok, néhány könnyítést bevezetünk a pályázók számára. Erről külön tájékoztató levelet küldünk hamarosan!
  • az MTSZ tanfolyamokatés vizsgákat szüneteltetjük,
  • TEKA kártyát és a Kéktúra igazolófüzeteket kizárólag online értékesítjük a www.turistashop.hu felületén,
  • Kéktúra igazolófüzetek elbírálását átmenetileg szüneteltetjük,
  • túraversenyek idén tavasszal nem kerülnek megrendezésre (www.turaversenyek.hu),
  • minősítések esetében a lejáró határidők meghosszabbításra kerülnek.
  • kitüntetések felterjesztési folyamata változatlan, a dokumentumokat továbbra is várjuk elektronikusan vagy postai úton április 30-ig megküldeni.
  • Tisztújító Választmányi Ülést az érvényben lévő járványügyi intézkedések értelmében valószínűleg nem tudjuk a megszokott keretek között és időpontban megrendezni. Az Elnökség és jogi szakembereink már vizsgálják az esemény lebonyolításának szabályos és jogszerű lehetőségeit. Az eredmények Önök felé történő közléséről gondoskodni fogunk.

Azonban az MTSZ kommunikációs csatornáin (turistamagazin.hutermeszetjaro.humtsz.org) a tartalomgyártás nem áll meg. A természet megvár, ezért olyan ismeretlen és ismerős helyszíneket mutatunk be az olvasóknak, amelyeket egyelőre csak virtuálisan, a járvány lecsengése után azonban személyesen is érdemes lesz felkeresni. Az említett tartalmakon kívül azért érdemes rendszeres figyelemmel kísérni felületeinket, mert minden vészhelyzettel kapcsolatos és a természetjárást érintő kormányzati intézkedésről is tájékoztatjuk Önöket.  A Magyar Kormány hivatalos tájékoztató oldala a koronavírusról: www.koronavirus.gov.hu

Kérjük Önt, hogy levelünk tartalmát minden lehetséges fórumon szíveskedjen továbbítani a tagsága részére, különös tekintettel azokra, akik nem rendelkeznek elektronikus elérhetőséggel.

Kérdés esetén természetesen állunk rendelkezésre a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. központi címen.

Központi mobilszámunk: +36 20 377 2779

 

Vigyázzunk egymásra! Jó egészséget és kitartást kívánunk Mindenkinek!

 

Üdvözlettel:

 

Magyar Természetjáró Szövetség Országos Központ