facebook_page_plugin

In memoriam Hugi

Kedves túratársak, barátaink, ismerőseink!

 

hugiIsmét búcsúznunk kell a Dráva TSE egy tagjától. Jancsi Ibolya (1961 – 2020) vagy, ahogy mindenki ismerte és szólította Hugi 2020. február 14-n elhunyt. 2008 óta volt egyesületünk tagja. Amíg egészsége engedte, sőt még utána is szinte minden egyesületi munkába belehetett vonni. Dolgozott a kulcsosháznál, festette a turista jelzéseket. Férjével Szotyival hagyomány teremtően rendezték a „Piknik Határ-tetőn” túrát, ahol vendégül látták az egyesület tagjait, barátait. A Tenkes teljesítménytúra állandó bissei pontőre volt. Esőben, sárban, napsütésben osztotta a csokit. Ott volt az éjszakai Tenkes teljesítménytúra pontőrei között. Teljesítette az Alföldi Kéktúrát és a Balaton kört kerékpárral. Több szakaszt bejárt gyalogosan az Országos Kéktúrából és a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrából. Teljesítményével kiérdemelte az „Arany jelvényes” túrázói minősítést. Szeretett Erdélyben túrázni, és mint sokunknak neki is az Egyeskő sziklatömbje volt a kedvence.

Őrizzük meg emlékeinkben olyannak amilyen volt, mindig vidámnak és segítőkésznek! Amikor kedvenc együttesének, az Ismerős Arcoknak a Nélküled című számát halljátok valahol, gondoljatok rá sok szeretettel!

 

Hamvasztás utáni búcsúztatója 2020. március 5-n 13 órakor lesz a Pécsi Központi temető nagy ravatalozójában. Ezután a családi sírhelyen helyezik örök nyugalomba.