facebook_page_plugin

A 2018-s Tenkes teljesítménytúra rendezői szemmel

A pénteki bója kihelyezéskor napszemüveget keresgélve a szikrázó napsütésben még nem gondoltuk, hogy a túra reggelén ilyen cudar idő lesz. Nem volt se turista, se rendező barát az időjárás. A kökény kitolt velünk. Az előző napon még csak bimbózó növény szombatra virágba borult. A népi megfigyelések azt mondják, hogy a kökény virágzásakor jön a lehűlés és az eső. Na, ez most bejött rendesen! 7 órakor maratoni táv rajtjánál még csak szemerkélt, de az első körük végére már rendesen esett. Páran azok közül, akik futni tervezték ezt a távot itt 6,5 km-nél abba is hagyták.

Tenkes tura

Klikk a képre!

 

Egy két szakaszon a lehullott jelentős mennyiségű eső sártengerré változtatott egypár utat. Az esőben a sárga sáv kilátó alatti és a sárga kereszt Bisse felöli része volt a leg kritikusabb szakasz. 11 óra körül kezdett elállni az égi áldás, és a szikrázó napsütés hatására a felszálló pára igazi fotó témát adott mindenkinek. Azok, akik a Csukma-keresztnél és az Akasztónál a fekete kökörcsineket, tavaszi héricseket vagy az odvas keltikéket fényképezték addig sem panaszkodtak. De amikor a pára pamacsokból előbukkant a Szársomlyó vagy a Siklósi vár mindenki számolatlanul készítette a képeket. A napsütés és az elfogyasztott italok hatására kezdett elhalványodni a reggeli rossz idő emléke is...


Köszönet azok, akik megtiszteltek bennünket és eljöttek túránkra! Úgy gondolom, hogy a negyven fő fölötti rendezői gárda idén is mindent megtett a lebonyolítás sikerének érdekében. Meg persze azért is, hogy a túrázók jól érezzék magukat a Tenkes oldalában! Köszönet illeti a rendezvény és a túrázók támogatóit is: A Siklósi és a Túronyi önkormányzatot azért, hogy a rajthelyeket ingyen bocsájtották rendelkezésünkre! A nyomtatásokat készítették: Harkányi Gyógyfürdő, Partner kft, Balla László, Varga Anikó! A kisorsolt ajándékokat adták: Harkányi Gyógyfürdő ajándékcsomagokat, Partner kft „Tenkeses” pólókat, a Tom Market csokoládékat, Ősi Gábor pincészete és a Szőlőskert borozó üveges borokat és nem utolsó sorban a Tenkes túra ingyenes indulási lehetőségeket kínált az idei Tenkes éjszakai és a Szent Imre túrákra! A túra résztvevői Balog Árpi és Juhász tanár úr borait kóstolhatták! A „rendezői főzés” Hargitai Laci vezérletével készült, aminek az eredménye idén is kiváló volt!


A végére jöjjön az, ami nem maradhat ki egy ilyen beszámolóból. Beszéljenek a számok is!

Elfogyott 140 l bor és sok-sok liter málna- és narancsszörp! A 70 kg kenyérrel 12 kg zsír, 3 doboz margarin és 15 kg hagyma! Hatszáz csoki, 10 kg nápolyi és több kiló cukorka, szőlőcukor! Lehet, hogy ezért is lett ilyen népszerű a Tenkes teljesítménytúra? A pályabontás rendben megtörtént...
A rendező egyesületek (Dráva TSE, Tenkes TE) nevében jövőre, ha jó időt nem is, de a színvonal megtartását biztosan ígérhetem!


2019-ben lesz a huszadik általunk rendezett Tenkes teljesítménytúra...

Fényképek: Baumann József, atiKA, Balog Árpi

atiKA