facebook_page_plugin

Csapat összetartó tréning...

......avagy disznólkodtunk két kicsit...

Az ötletadó Andrasek Csaba fejéből pattant ki az a gondolat, hogy a két egyesület (Dráva TSE, Tenkes TE) tagjainak tartsunk egy összetartó tréninget. A téli hidegben legjobb alkalom az ilyen összejövetelekre egy disznóvágás. Képviseltette magát még a Szent Imre iskolai sportkör is, így lett teljes a Tenkeses teljesítménytúra rendezők sora.

disaznolkodtunk

A terehegyi faluházban több mint harmincan jöttünk össze, na meg a „két kicsi” akik a vietnámi csüngő hasúak fajához tartoztak... Ők ketten mozgásukban jelentősen korlátozottak voltak, mivel egy-egy fejlövés végzett velük! Már a vérüket is adták azért, hogy mi majd jól érezzük magunkat! Megkezdődött a feldolgozás, amiből mindenki kivette a részét!

Egy disznóvágásnál mindenkire jut valami feladat, ha más nem akkor elmondhatja, hogy Ő minként csinálta volna, ha odafért volna! Ha a volna ott nem volna... Koplalás, perzselés, szétbontás, feldolgozás. Jut munka mindenkinek. A sürgölődést csak az étkezés szakította félbe. Fogyott a húsleves, töltött káposzta, hurka, kolbász és egyéb finomságok.

A házi készítésű jobbnál jobb süteményeket felsorolni sem lehet! Ennél több már nem kell, jó hangulatban telt a nap! Amit ránk jellemző módon egy kis táncos mulatsággal zártunk! Az egyesületek jelen lévő tagjai jól érezték magukat, a foglalkozás elérte célját! Másnap nyolc ember dolgozott a romok eltakarításán!


Lehet, hogy ezzel is hagyományt teremtettünk?

atiKA

Képek: atiKA & Baumann Józs