facebook_page_plugin

Tisztelt kéktúrázók, természetjárók!

uj kek igazolofuzet

 

A 2018. január 1-ji dátum után ellenőrzésre beküldött és leigazolt, sikeres teljesítők az OKT egyedi sorszámozott jelvényét térítésmentesen kapják. Mindez a teljesítés számától már független, azaz mindegyik teljesítés után ingyenesen adjuk a sorszámozott jelvényt. A gomblyukjelvényt, amely azonos grafikájú, de kisebb és nem sorszámozott, a teljesítők továbbra is csak egy alkalommal és térítés ellenében tudják megvásárolni. Természetesen a régebbi kiadású igazolófüzetek is alkalmasak a térítésmentes jelvényszerzésre, hiszen az nem a füzet típusától, hanem az ellenőrzésre való beküldésének dátumától függ.  

 

Tehát a régebbi kiadású, megvásárolt, már használt, vagy még el nem kezdett, ki nem töltött füzetek továbbra is érvényesek. A régi típusú füzetet új kiadásúra cserélni viszont semmilyen formában nem áll módunkban.

A régebbi kiadású füzetek tulajdonosai a teljesítések igazolását tetszés szerint folytathatják a régi vagy egy új füzetben is. Az utóbbi esetben az igazoláshoz mindkét füzetet be kell küldeniük.

A régebbi kiadású igazolófüzetekben szereplő igazolt (bélyegzett) szakaszt vagy szakaszokat nem kell az időközben esetleg megváltozott nyomvonalon újra bejárni. Ezeknek az igazolásához nem szükséges bélyegezni az új ellenőrző pontokon.

Az OKT teljesítése és annak ellenőrzése kizárólag az eredeti (új vagy régi kiadású) füzetben dokumentálódhat. A hiteles teljesítés igazolása végett mindenki egyedi, minőségi oklevelet kap. Az oklevelet a jelvénnyel együtt adjuk át.

Az új füzeteknél a túra megszakításának igazolására egy bélyegzőhelyhez dupla dátumhely áll a rendelkezésre. Megszakítás/újrakezdés esetén az igazoláshoz mindkét dátumot fel kell tüntetni. A régi füzetben ilyenkor duplán kellett bélyegezni, a szükséges dátumozással kiegészítve. Ez most leegyszerűsödik.

Mivel a régebbi kiadású füzetek is érvényesek, értelemszerűen használatban maradnak. Az áttekinthetőség és ellenőrizhetőség folytonossága érdekében kérünk mindenkit, hogy aki a régi füzetben végzi a teljesítés dokumentációját, azt továbbra is annak a szabályzata szerint, vagyis dupla bélyegzéssel és dátumozással tegye.

2018. január 1. után ellenőrzésre beküldött és leigazolt Gyermekkéktúra jelvényei szintén ingyenesek lesznek, tehát a fő jelvény mellett a tájegységi szakaszjelvényekhez is térítésmentesen juthatnak hozzá a teljesítők. Azonban szakaszonként, személyenként továbbra is csak egy jelvény adható.

Az új igazolófüzet tartalmi adatait a szerkesztés lezárásának időpontjában (2017. október elején) ismert állapot szerint rögzítettük. Ennek megfelelően az addig ismert változások már szerepelnek benne, míg a későbbiek a következő kiadásokban fognak megjelenni. Az aktuális állapot megtalálható a www.kektura.hu oldalon.

 

Az új igazolófüzet vételára 1 990 Ft.

 

(bővebben az MTSZ oldalán)