facebook_page_plugin

In memoriam

              Vámos Mihály (1928–2002)


vamosmihaly2

Fájdalmas veszteség érte a Baranya megyei és a pécsi természetbarátokat. 74 éves korában elhunyt Vámos Mihály (Misi), a PTTE Vándorsport szakosztályának alapítója és évtizedekig vezetõje.
Önként vállalt feladatairól 2001-ben mondott le, amikor betegsége már nem tette lehetõvé azok ellátását.
Vezetése alatt a szakosztály tagjait túravezetõként nemcsak szeretett Mecsek hegységébe vezette, hanem szinte az ország összes hegységébe elvitte.
Természetszeretetére jellemzõ, hogy 1987-ben a pécsi parkerdõben átvett egy teljesen romos, elhagyott épületet, melyet kis csapatával igen rövid idõ alatt, sok-sok fáradságos és önzetlen társadalmi munkával az ország egyik legszebb kulcsos turistaházává építette fel.
Mint a PTTE elnökségének tagja, igen aktívan vett részt az egyesületi munkában, tapasztalatait, ötleteit mindig hasznosítani tudtuk.
Odaadó munkájának elismeréséül 1997-ben a Magyar Természetbarát Szövetség a Czárán Gyula-emlékéremmel, a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség pedig 2001-ben „Életmû-díjjal” tüntette ki.
Kedves Misi barátunk elment élete utolsó túrájára, de példamutató természet- és emberszeretetét soha nem felejtjük el, emlékét megõrizzük.
Karádi Károly PTTE elnöke