facebook_page_plugin

Teljesítménytúra a kánikulában

2017 vandortaborozok

 

Július 29-én a reggel még hűvös volt, friss levegő fogadta rendezőgárdánkat a Kardos úti kulcsosháznál. A túrázók közül többen a rajtidő előtt érkeztek, bízva abban, hogy a távot még a kicsit hűvösebb, délelőtti órákban teljesítik. Nem vártuk meg a 7 órai harangszót. Aki ott volt, elindulhatott. Leírás, térkép a kézbe, s irány az erdő! Még 10.15-kor is elindítottunk két túrázót, akik igen messziről jöttek, nem tudták pontosan kiszámítani az érkezést.

A 115 induló az ország különböző tájairól érkezett: Szekszárd, Kiskunhalas, Baja, Komló, Makó, Dombóvár, Kaposvár, Nagyharsány, Bonyhád, Nagyberki, Kaposszerdahely, Bóly, Kozármisleny, Pomáz, Dunaszentbenedek, Kalocsa, Vértessomló, s természetesen baranyai helységek is szerepelnek a nevezési lapokon. A 30km-en 51-en, a 15 km-en 64-en indultak, s mindannyian be is érkeztek bőven a szintidőn belül. Mindössze ketten „tévedtek el”, s hagytak ki egy szakaszt, és 3 ellenőrző pontot a 30km-es útvonalból, de ők is szép helyeken jártak!

 

Ahogy haladtunk előre a nap folyamán, úgy lett egyre melegebb a levegő a kulcsosház előtt is. Egyre fáradtabban érkeztek a túrázók is, jól esett megpihenniük az árnyas fák alatt. Az útközben elfogyasztott frissítők, kalóriapótló édességek (cukorka, szörp,csoki, müzli szelet, szilva) után a célban a szokásos zsíros kenyér hagymával, vagy paprikával, ill. lekvárok, tea és víz várta a teljesítőket. A legnagyobb keletje a görögdinnyének volt, érthető módon szívesen fogyasztották a kánikulában.
Jó hangulatban, viszontlátást kívánva köszöntek el a túrázók, akiknek elismerésünket szóban és írásban is (egy vidám emléklappal) kifejeztük, s a hangulatos– túrázó gyerekeket ábrázoló - kitűzőt(Dalecker Ibolya munkája) is magukkal vihették. Rendező csapatunk is derekasan helytállt, köszönet illet mindenkit. Pontőrként vett részt a munkában: Balatonyi Laci,Dávid Zoli, Novotny Sári,Futó Laci, Jancsi Attila,Kati Ildikó,Kincses Márti,Komáromi István,Kühár Zsuzsi,Nagy Anikó, Strasser Éva és Strasser Péter. A Kardos úti háznál az adminisztrációs feladatokat Dalecker Ibolya és Gyenis Gizi látta el , a számítógépnél, nyomtatónál Nagy Balázs dolgozott, Arató Tünde pedig a „vendéglátás” –ban jeleskedett egész nap. Sokat segített még – amíg nem kellett elmennie - Miklós Márk, valamint a „látogatóba” érkező Baumann Józsi is – ő darabolta fel a hatalmas dinnyéket!

A jól sikerült rendezvények között tarthatjuk számon a Vándortáborozók nyomában a Mecsekben c. teljesítménytúránkat, amellyel azok előtt a gyerekek és felnőtt vezetőik, tanáraik előtt is tisztelgünk (most már 5. alkalommal) , akik táboroznak,táboroztatnak.

Képek:  Nagy Balázs és Szaksz Gáborné

Minden okunk megvan arra, hogy jövőre is megrendezzük!

                                                                                                                                                                                                                                Tóth Klára