facebook_page_plugin

Kedves Túravezető Társaim!

Lassan a végéhez ér a 2016-os nyílt túráinkat tekintve is sokszínű, gazdag év.


bakancs2Különböző csatornákon keresztül eljutott hozzánk a jó hangulatú, változatos útvonalakon zajló túrákról sok-sok információ, ezek alapján mondhatjuk, hogy élményekben gazdag, vidám órákat eredményező, fizikailag és lelkileg is gazdagító túrákat szerveztetek, amelyek közösségi érzést is keltettek, s amelyeken barátságok is szövődtek.

Néhányszor aggodalmat okozott a kiszámíthatatlan időjárás, egy-két esetben lehetetlenné is tette a természetben való tartózkodást. A mérleg azonban mégis erősen pozitív, erről tanúskodnak a túrákról készült, közkinccsé tett fotók is az élménybeszámolókon kívül.

Köszönöm nektek ezt a gazdag, szép programot, felkészüléseteket, a szervezés és megvalósítás során végzett igényes munkátokat, s egyben arra kérlek benneteket, tervezzétek meg a jövő évi túráitokat.
A megyei szövetség által kínált nyílt túraprogramnak mindig az a célja, hogy kedvet csináljunk a természetjáráshoz, megismertessük Baranya legszebb természeti értékeit, hegyeit, völgyeit, forrásait, barlangjait, alkalmat kínáljunk a rendszeres mozgásra, csodálatos természeti környezetünkben. Túráink segítségével sokan jutnak el olyan helyekre, ahova maguktól nem jutnának el soha.
A jövő évi terveknél - javaslom - ki-ki maradjon a kedvenc területén, hisz igazi színfoltot jelent egy-egy hagyományos útvonal, tájegység bemutatása, de örülnénk annak is, ha eddig ismeretlen, ill. kevésbé járt területeket mutatnátok be túráitokon, vagy ha esetleg egy-egy jelvényszerző mozgalmunk teljesítését tűznétek ki túráitokkal, akár több évre elosztva. Pl. ha a Baranyai várak, vagy a Kincses Baranya, vagy Baranya legszebb templomai mozgalmunk teljesítését segítené tervezett túrátok.
Javaslom, nézzétek meg a honlapunkon ( www.baranyatermeszetbarat.hu/túramozgalmak) ezeket, talán kedvet ébreszt a tervezéshez!

 

Kérlek Benneteket, hogy a 2017.évre vállalt, tervezett nyílt túráitokat november 30-ig küldjétek meg, vagy keddenként 16-18-ig hozzátok be a szövetségbe!

 

Szívesen javaslok is túraútvonalat, ha valaki ezt igényli.
Kérem az alábbi adatokat:
a túra időpontja,túraútvonal,távolság, szintemelkedés - a túravezető neve, email-címe és telefonszáma megjelölésével.

Segítségképpen néhány dátumot leírok, ami "foglalt" a hagyományos emléktúrák miatt.Az országos események mellé persze lehet tervezni, hisz az ottani részvétel és az itthoni túrázás nem zavarja egymást, de azért jó, ha tudjátok.

 

Emléktúráink tervezett időpontja:

Január 7. Baranyai Aurél Emléktúra
Március 18. Csokonay Sándor Emléktúra
November 18. Skóciai Szent Margit Emléktúra

 

Az MTSZ által tervezett események

1. Éves választmányi ülés: 2017. május 20.
2. Természetjárók napja: Dobogókő, 2017. szept. 23.
3. Természetjáró Túravezetők és Jelzésfestők Országos Találkozója: 2017. november 10-12.

 

Elnökségünk és nyílt túráink résztvevői nevében is köszönöm munkátokat, és azt, hogy a jövőben is számíthatunk rátok.


Természetbarát üdvözlettel:

Tóth Klára