facebook_page_plugin

Villám csapott a kilátóba!

Életveszélyes a kilátó, egyenlőre nem látogatató - figyelmezett mindenkit Szeledi Katalin , Magyarhertelend polgármestere.

napszentely

 

 

Szerdán bukkant fel a hír az interneten, hogy lezárták a falu melletti fából készült kilátót, és a körülötte lévő területet.
Az építménybe ugyanis villám csapott, ennek következményeként a szerkezetet olyan károsodás érte, hogy életveszélyessé vált.
Mivel alapvető szerkezeti elemek mentek tönkre, így nem biztonságos a környezetében tartózkodni. Emiatt a polgármester minden túrázót arra figyelmezett, hogy ne menjen a kilátó közelébe. Emellett minden arra járót megkér, hogy a balesetek elkerülése érdekében a kirakott szalagokat, figyelmeztető táblákat ne vegyék le, ne vigyék el.
Arról, hogy mikor lesz újra látogatható az építmény egyenlőre nincs információ.
A négyszintes 19 méter magas szerkezetet egyébként 2007-ben építették kő alapra egy uniós pályázat segítségével. a település legmagasabb dombján álló kilátót Napszentélynek nevezték el, mivel az eredeti tervek szerint napóránként is funkcionált volna!  A hatalmas építményből 15-20 kilométerre is el lehet látni, szép időben látszik a Tubes és a pécsi Tv- torony is.

(forrás: ÚjDN)