facebook_page_plugin

A TeSzeddről jelentjük

Az országos "teszedd" akcióhoz csatlakozva a Máriagyűdi lakosok és a Tenkes TE részt vett a szemétszedésen.


Április 30.-án 9 órakor indult a nap a Máriagyűdi közösségi háztól. Az egyesületünk a Református templomtól a sárga sáv -útjelző tábla-kék sáv jelzés mentén a tisztásig tizenkét fővel,majd itt a lányoktól elválva, akik a kék sáv jelzésen a gerincen tovább haladva és a piros sáv jelzésen térve vissza Gyűdre folytatták a szemét gyűjtését.

Az addig összegyűjtött zsákokkal a fiúk elindultak a sziklásig, és innen két fő a sárga keresztjelzés mentén a Református templom felé, a többiek a piros háromszögjelzésen a fájdalmasig együtt majd itt kettéválva a piros körút mentén gyűjtötte a szemetet. Az összeszedett szemetet a kijelölt depópontnál helyeztünk el.

A lakosok többi része több útvonalon tevékenykedett , a közösségi háztól a (sárga kereszt jelzésen) a Református templom-turista pihenő-Radnóti utca, egy "csapat" a piros sáv jelzésen a közösségi ház- Siklós-Harkány közti kerékpár útig (piros kereszt jelzésig ), egy másik a piroson a Katolikus templom-szentkút útvonalat (a templomtól sárga sáv), és volt, aki a templomtól az epres úton (piros négyzet jelzés) szedte a szemetet.


Az önkéntesek kb: 20 km-t jártak be és tisztítottak végig. A munka után jól megérdemelt jutalomként egy közös babgulyás elfogyasztásával zártuk a napot . Az önkéntes napon a 42 fő 20 zsák szemetet gyűjtött össze.

 

szöveg:  Balog Á.,
fotók:      Hargitai L., Schillingerné J.A., Balog Á.