facebook_page_plugin

Erdőtakarító túra beszámoló

A hagyományos erdőtakarító túrán 50 fő vett részt (ebből 30-an aMediterrán Gyaloglóklub tagjai, 9-en a Bártfa utcai iskola kisdiákjai és szüleik, 7-en a PTTE-ből érkeztek, a többiek négyen a BMTSZ természetjárói voltak).

A Teca mama vendéglőtől Szentkúton át a Remeterétig, majd visszafelé a kerékpárút mellett és Égervölgyben takarítottunk. Az önkéntesek a 10 km-es túra útvonalán mindig két csoportra oszlottak és így több területet sikerült megtisztítani az eldobált hulladéktól.

A Biokom Kft. csapata gondoskodott a kesztyűkről, zsákokról, valamint terepjáró autóikkal a kijelölt helyekre összegyűjtött szemetes zsákokat azonnal elszállították.

szemetszedo tura

A tavalyi évhez képest sokkal több hulladékot találtunk: a legszennyezettebb terület Mecsekszentkút környéke volt, ahol egy illegális szemétlerakót is felfedeztünk. Ennek felszámolása meghaladta volna kapacitásainkat, ezért jelzést tettünk róla a Biokomnak. A szokásos aludobozok, pet palackok, csomagolóanyagok mellett rengeteg
nagyméretű fóliát, fémlemezeket, kidobott szanitereket szedtünk össze.

Összességében mintegy 150 zsák került fel a kocsikra a jó hangulatú túra végére, s szerencsére a természetben nemcsak szemetet találtunk, hanem szép tavaszi virágokban is gyönyörködhettünk a kirándulás során.
Befejezésül a Teca Mama vendéglő frissen sütött medvehagymás pogácsáit fogyaszthattuk el jutalomképpen.

Köszönjük szépen minden vállalkozó kedvű erdőtakarító jó szándékát, segítő munkáját!

Pál Krisztina