facebook_page_plugin

Kedves Természetbarát Társaim!

Tegnap Baumann József túratársunk magával ragadó előadásának lehettünk szem- és fültanúi a Természetbarátok Klubja keretében a Pepita Kultúrtérben.
Az előadás igazi helybéli turista történeti csemege volt. Józsi az Ordas-tanya 100 évéről, a nagy elődökről - Csokonay Sándorról ("az Ordas"), Kiss Lajosról -, az Ő munkájukról és a Reá bízott ház megőrzéséről,annak munkáiról, örömeiről mesélt. A képeket nézve az ember elgondolkozik, hogy mekkora érték ennek a háznak a megőrzése, hogy mennyi munkával jár a ház fenntartása és az elvégzett munkák pontos, naprakész dokumentálása, hogy milyen együttműködések, barátságok szövődtek az elmúlt 20 év munkája során, hogy mekkora kincs, hogy Józsi ebbe minket beavatott.
Úgy gondolom, hogy példaértékű Baumann Józsi hozzáállása és értékőrző (az Ordas-tanya és a nagy elődök szellemiségének megőrzése) munkája, de természetesen nemcsak az övé, hanem Ágié is, aki mindig biztosította és mai is biztosítja az ehhez nélkülözhetetlen családi hátteret és mindazoké a turistatársaké, akik segítik Józsi munkáját.
Köszönjük!

Scheitler Adrienn