facebook_page_plugin

Erdőtakarítás a nemzeti ünnep tiszteletére

sepruA Pécsi Testnevelési és Természetbarát Egyesület, valamint a Mediterrán Gyaloglóklub a BIOKOM Nonprofit Kft. támogatásával 2015. március 7-ére (szombatra) hagyományos tavaszi erdőtakarítási túrát szervez, amelyre szeretettel vár minden Természetbarátot, Természetjárót, Mecseket szerető Polgárt, aki önként cselekszik városunk ékessége, a Mecsek erdeinek tisztaságáért!

Számítunk azokra, akik úgy gondolják, hogy nem elég a tisztaságról csak beszélni, hanem tenni is kell a megvalósulásért. Várjuk a környezetvédelmet szem előtt tartó civil szervezeteket, aktivistákat, "zöld" egyesületeket, alapítványokat és családokat, akik hisznek a természet értékeiben és szeretetében, a környezetvédelem fontosságában. Egyszóval szeretettel látunk MINDENKIT, akinek nem mindegy, hogy hogyan, milyen környezetben él, és ezt meg is meri mutatni!

 

Az akció az Éger-völgyi Teca Mamától indul reggel 9 órakor.
Útvonal: Éger-völgy – Rózsa-völgy – Remeterét – Éger-tető – Ürögi határút – Éger-völgy.
A Remeterétről a vállalkozó kedvűek a Jakab-hegyen lévő Pálos kolostor romjaihoz is felmehetnek, s egy nagyobb kitérőt tehetnek, mielőtt Éger-völgybe érnek.

A szemétszedő túra hossza várhatóan 10 km lesz, aki a Jakabhegyre is felmegy, annak pedig 14 km-re kell számítania. A hulladékgyűjtő zsákokat, kesztyűket, láthatósági mellényeket a BIOKOM Nonprofit Kft. erdészeti részlege biztosítja.

Túravezetők:
Marton József (hosszabb táv) 06-20/297-7788
Pál Krisztina (rövidebb táv) 06-20/296-0601


Az önkéntesek segítő munkáját előre is köszönjük!

Találkozzunk 2015. március 7-én, szombaton, délelőtt 9.00 órakor Éger-völgyben!


"Az erdőben a lábnyomodat hagyd, és csak az emlékeidet vidd magaddal - no meg a szemetedet!"