facebook_page_plugin

Kedves Túrázók!

 

Rockenbauer sir

 

 

 

 

Eredeti programunktól, és az utóbbi évek hagyományaitól eltérően az idei Rockenbauer Emléktúrát – hivatali elfoglaltságom miatt- Rónaky Gizella vezeti, akinek ezúton is köszönöm rugalmas, készséges „beugrását", támogató hozzáállását. Az alábbiakban az ő meghívó gondolatait közöljük:

Tóth Klára

 

ROCKENBAUER PÁL EMLÉKTÚRA

2014. november 29-én Rockenbauer Pálra emlékezünk, aki maradandót alkotott a televíziós ismeretterjesztésben és a természetjárásban.
Túránkat az eredeti kiírástól eltérően a zengővárkonyi elágazásnál kezdjük. Besétálunk a faluba, és megismerkedünk a festői környezetben lévő, szelídgesztenyéjéről és népi hagyományairól elhíresült településsel. Győrfi Bálint, a falu református lelkésze bemutatja számunkra a templomot és a Fülep Lajos emlékszobát, majd megtekintjük Berta János faműves kiállítását.
12 órakor Rockenbauer Pál sírjánál elhelyezzük a megemlékezés koszorúját, mint ahogy azt 1988 óta minden évben tesszük. Itt találkozhatunk a Magyar Televízió munkatársaival, az egykori forgatócsoport tagjaival, és beszélgethetünk Rockenbauer Pálról.
A megemlékezés után a Dombay-tó felé vesszük az irányt, és a tó közelében lévő buszmegállóból utazunk haza. Ha marad időnk, a Tanya Csárdában olthatjuk szomjunkat.

Találkozás: 8.45-kor a pécsi távolsági autóbusz pályaudvaron.
Távolság : 8 km
Túravezető:Rónaky Gizella