facebook_page_plugin

Esemény

Cím:
Rockenbauer Pál 90. emlékév - 4. túra
Dátum:
2023.10.07.
Url:
Szerkesztő:
Schmidtné Samu Szilvia
Részvevők száma:
Korlátlan
Résztvevők:
Másolás:

Leírás

Rockenbauer Pál 90. emlékév - 4. túra - Gesztenyeszüret a Kelet-Mecsekben

Kedves Természetjárók!
Rockenbauer Pál 90. emlékévünk a végéhez közeledik, a Pali sírjának környezetét már felújítottuk, elkészültünk az emlékúttal és mire ez a túra lebonyolításra kerül addigra az Írottkőről indított lépésszámlálónk is megérkezik Szekszárdra. Szeretnénk nektek ezen a túrán bemutatni a Kelet-Mecsek azon részét, ami annyira megragadta Rockenbauer Pált.
Indulás: 9 órakor Zengővárkony, Tojásmúzeum elől
Útvonal: Zengővárkony - Büdös-kút - Antal-képe - Szép Ilonka kilátó - Dóri-út - Legény-sír - Kecske-hát - Gróf-nyugvás - Zengővárkony.
A túra zárásaként szeretettel várnak a házigazdák minden résztvevőt, a több száz éves szelídgesztenyefa-matuzsálemek árnyékába egy kis pihenésre, feltöltődésre. Hagyományosan rőzselángon, cserpenyőben (ahogy a helyiek hívják) sült gesztenyével, helyi borral, házi pálinkával, szörpökkel kínálnak kóstolót ezen igen különleges táj ízeiből, bemutatva a helyi gazdag gasztronómia kis szeletét, kizárólag saját készítésű termékeket árulva. Természetesen a túra koszorúzással egybekötött megemlékezéssel zárul.
Táv: 14 km, szintemelkedés: 380 m
Nehézségi szint: Könnyű túra

Szükséges felszerelés: túrabakancs (a sportcipő átázik, nem tartja a bokát, nem védi alulról a talpat a kövektől, csúszik) és kamásli, réteges öltözködés, esetleg túrabot (kíméli a lábat, és több izmot mozgat meg, mint a bot nélküli túrázás) valamint hátizsák, az egésznapos víz- és élelmiszer mennyiség hordozására.
Túravezető: Takács Ferenc, tel.: 06/20/805-3405

Forrás

Hozzászólások