facebook_page_plugin

Esemény

Cím:
Túra Nagymátéra
Dátum:
2022.07.05.
Helyszin:
Url:
Szerkesztő:
Schmidtné Samu Szilvia
Részvevők száma:
Korlátlan
Résztvevők:
Másolás:

Leírás

A túrát az eső (felhőszakadás villámlással) elmosta - bár elég sokan összejöttünk a pécsi autóbusz állomáson, de nem tudtunk elindulni. A túrát a későbbiekben majd megtartjuk.

Túra a ZSELICBE, Fekete István emlékösvényén

Útvonal: Alsókövesd - Ödön-forrás - Ödön-kút - Fekete István emlékösvény, füvészkert - Tatárugrató-kilátó - Éger-kút - Szágyi-víztározó, esőbeálló, erdei-pihenőhely - Tormás, Kőtörő autóbuszmegálló
Táv: 10 km. Szintemelkedés: 190 m.
Találkozás: Alsókövesden a buszmegállóban 11.45-kor. Pécsről a távolsági autóbusz-állomás 14-es kocsiállásáról 10.30-kor indul a busz, mely Sásdra 11.17-kor érkezik. Innen 11.20-kor indul Szágy felé a járat.
Hazatérés: Tormás, kőtörő megállóból 16.51-kor indul járat, és baranyajenői átszállással Pécsre érkezés 18.28-kor.
Túravezető: Biki Endre Gábor (tel.: 30/452-4579)

A túra célja, hogy igénybe vegyük a korábban kihasználatlanság miatt megszüntetett Alsókövesd megállót, melyet a volánbusz a természetjárók kérésére ismét visszaállított. Kérésem, hogy mindenki, az ingyen utazók is váltsanak majd legalább egy 90%-os kedvezményes jegyet Sásdtól, Tormás, Alsókövesd megállóig. Ez 35 Ft. A jegykiadást éves szinten regisztrálják, évente egy-két csoportos utazás már segít abban, hogy a turisztikailag fontos (kék túra érintési pont) autóbuszmegálló fennmaradjon, mert Alsókövesden már nincs helyi lakos, így a megállót a túrázókon kívül más nemigen veszi igénybe. Gondolkodjunk felelősen: inkább most támogassuk fejenként ezzel a jelképes 35 Ft-tal a buszmegálló fennmaradását, mert, ha megszűnik, akkor az ingyen utazóknak sem lesz módja a Zselic eme szép tájaira eljutni.

A TÚRÁRA ELŐZETES JELENTKEZÉS SZÜKSÉGES a 30-452-4579-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Hozzászólások