facebook_page_plugin

A Máré-vár este is nyitva tart.

A túra június 20-án este 19.00-kor Zobákpusztáról indul a Hosszúhetényi Turistaegyesület (HOTE) vasembere, Takács Ferenc szervezésében.

mare

Ez a csapat 20.30 körül ér a Máré-várhoz. A vár a 21. Századi Magyaregregyért Egyesület szervezésében ezen az estén nyitva marad, és ki lesz világítva, ha az eső nem mossa el a fényárt.

A várban ekkor már táborba száll a kitűnő Compaigne d'Noir hagyományőrző csapat, akik fegyverbemutatót tartanak a számunkra. Közben a tábortűz leég annyira, hogy mindenki megsütheti az esti szalonnáját, kipattinthatja a sörét, meghúzhatja a magával hozott szíverősítőt. Koch Balázs várkapitány és jómagam is szívesen mesélünk a vár történelméről, jelenéről, jövőjéről.

A túra az időjárástól függetlenül elindul, és ha az eső megkímél bennünket, akkor különleges élményben lehet része mindenkinek, aki felsétál a várhoz, fotósoknak, drónosoknak igazi csemege lesz. A HOTE túrája körülbelül 01.00 óra körül ér vissza Hosszúheténybe. A rendezvény a hatályos rendelkezéseknek megfelelően kerül megrendezésre.


Köszönet a Mecsekerdő Zrt-nek, Duna-Dráva Nemzeti Parknak, a Paziriknak, Magyaregregy Önkormányzatának és a Márévár Környéki Vendégfogadók Egyesületének az eddigi rengeteg segítségért a Máré-vár érdekében!