facebook_page_plugin

Dél-dunántúli Regionális Természetbarát Találkozó

 

Dél-dunántúli Regionális Természetbarát Találkozó

 

Matty, 2017. szeptember 29. – október 1.

A település a Duna–Dráva Nemzeti Park kapujában, Siklóstól 7 km-re délnyu­gatra, Alsószentmárton és Gordisa között, a Drávától és a horvát határtól 4 km-re található.  

Elhelyezés: a Kormorán Vendégház 3-4-6-8-10 ágyas szobáiban.

Program

szeptember 29., péntek

12.00-től: érkezés a szálláshelyre

 

Kerékpáros túrák a környéken

a) Matty – Alsószentmárton – Egyházasharaszti – Siklósnagyfalu –Nagyhar­sány – Siklós – Matty (35–40 km) vagy

b) tekergés a Dráva töltésén (A kerékpárokat a Szent Imre Katolikus Általános Iskola bocsátja rendelkezésünkre (korlátozott számban), de lehet saját kerékpárral is részt venni.) Aki nem szeretne kerékpározni, de időben jön, annak a faluban és környékén szervezünk sétát (Madár emlékpark, Dráva holtág stb.)

17.00-től: a Villányi-hegység és a Dráva természeti értékei – vetítés

18.00-tól: borkóstoló, majd vacsora

20.00-tól: „Ismerkedési est I.”

 

szeptember 30., szombat

Reggeli a szálláson, majd az alábbi programok közül választhatunk:

  • Részvétel (kedvezményes nevezési díjjal) a Szent Imre teljesítménytúrán (40-30-20-10 km) az alábbi útvonalakon: Máriagyűd – Tenkes-gerinc – Csarnóta – Túrony –  Tenkes-gerinc –  Máriagyűd. A nevezési díjból (1200 Ft, 1000 Ft, 800 Ft, 700 Ft) a találkozó résztvevői 300 Ft kedvezményt vehetnek igénybe.

 Túra a Papuk hegységben (Horvátország). Itt is van lehetőség hosszabb és rövidebb túrára:

  • a) „Jankovaci kis kör” (vízesés, barlang, mészégető, Jankovac gróf síremléke, turistaház, esetleg Raholca vára) – kb. 8 km
  • b) Jankovacról induló nagy túra az Ivačka Glava csúcsra (913 m) – 17 km

Este: vacsora a szálláson, majd „Ismerkedési est II.”

 

október 1., vasárnap

 Reggeli a szálláson, majd:

  • látogatás a Máriagyűdi kegytemplomban
  • városnézés Siklóson (vár, Malkocs bej dzsámi stb.)

13.00 órakor búcsúebéd

14.00-től hazautazás

Vasárnap délutáni alternatív programnak ajánljuk a Harkány Strand és Gyógyfürdő, vagy a siklósi termálfürdő szolgáltatásait.

 

Költségek

 

A Papuk hegységbe utazók számára 12.000 Ft, a Szent Imre teljesítménytúrára nevezők részére 11.000 Ft a részvételi költség (a teljesítménytúrán a nevezési díjat a résztvevők maguk fizetik, a nevezési díjból 300 Ft-os kedvezményt kapnak). A részvételi költség tartalmazza a két éjszakai szállást, két reggelit, két vacsorát a szálláson, egy „baráti” borkóstolót s egy vasárnap déli ebédet, a buszköltséget és a belépőjegyeket.

 

Gyakorlati tudnivalók

 

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 10.

 

–  jelentkezési cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., esetleg papíron: Tóth Klára 7634 Pécs, Fő u. 25.  (jelentkezési lap letölthető innen vagy a Baranya Megyei Természetbarát Szövetségnél, ill. az egyesületek vezetőinél kérhető). A jelentkezést az egyes programokra a jelentkezési lapon a megfelelő rovatba írt x-szel jelöljük. Visszaigazolást küldünk, amelyen jelöljük a részvételi díj befizetésének lehetőségeit

. Speciális igényeket (pl. étkezés, szobabeosztás stb.) kérjük jelezni!

–   Az egyesületi csoportok jelentkezését lehetőleg együtt kérjük, ebből is látjuk, hogy kik szeretnének egy szobában lenni.

–   A Papuk hegységbe tervezett útra személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges.

–   A jelentkezési lapon kérjük azt is jelölni, hogy van-e igény a találkozó alkalmából elkészített pólóra (ára: 1500 Ft).

Szeretettel várjuk Somogy, Tolna, Baranya természetjáróit, akik – velünk együtt – szívesen töltenek el egy hosszú hétvégét Magyarország legdélebben fekvő területén, illetve a horvátországi Papuk hegységben.

Minden további, itt fel nem sorolt kérdést, felvetést várunk, s megválaszolunk. Jó szervezkedést kívánok a rendezőség (Dráva TSE, Szent Imre Iskolai SK, Tenkes TE) nevében!