facebook_page_plugin

A mi mandulafánk

„A mi mandulafánk, az Európai Év Fája 2019-ben” (közös túra a JPM Természettudományi Osztályával)

Hét túra-Tizennégy forrás címmel indult sorozat a BMTSZ tavaszra tervezett túráinak felhasználásával, melyekkel beneveztünk az MTSZ Rendezvénytámogatás címmel meghirdetett pályázatára. Sikeres pályázat esetén a legtöbb túrán résztvevő természetjárókat jutalomban (póló,sapka,térkép...) részesítjük. (Ezért e túráinkon jelenléti ívet írunk)


Az első túra Müller Nándor „Kalandozás a Sín-gödörben” című nagyszerű túrája volt február 29-én. Szép számban (41-en) jártuk végig az izgalmas terepet a Hidasi-völgyben és a Sín-gödörben. Érintettük a Hidasi-forrást és a Szederindás-kutat.


A sorozat 2. túrája március 15-én, vasárnap lesz. Ez a túra a JPM Természettudományi Osztálya kérésére került túraprogramunkba. Örömmel látogatjuk meg idén is - egy kis kerülővel – a nevezetes Havihegyi-mandulafát.


Útvonal: Dömörkapu – Hideg-kút - Lusta-völgy - Tubes-völgy – Pista bácsi pihenője – Lapis – János- kilátó – Kis-Tubes – Mandulás – Állatkert – Ilonka pihenő – Tettye – Havi-hegy
Táv: 12,5km. Szintemelkedés: 240m
Találkozás: 9.20-kor a 34-es autóbusz megállójában a főpályaudvar előtt.


Túravezető: Tóth Klára (0620/527-8913)

 mi mandula1    mi mandula2    mi mandula3


Várunk mindenkit e szép tavaszi napon a túrára! Úgy gondoljuk, a koronavírus miatt elrendelt szigorítások nem érintik terveinket. A túrázás, a tiszta levegőn való tartózkodás erősíti immunrendszerünket, ellenállóbbá tesz! Talán a buszon való utazás jelenthet némi kockázatot. Aki érzékenyebb, vagy a leginkább érintett korosztályhoz tartozik, a buszon viseljen maszkot, kesztyűt, vagy esetleg egy előbbi busszal induljon fel a hegyre!

A virágok már nyílnak, a lomb még nem takarja a kilátást. Szép az erdő! A Havi-hegyre –számításaink szerint 14.00-15.00 óra között érünk. Innét busszal lehet lemenni a városba, de a Vince utcán, az Ágoston téren át (Itt is gyönyörű: rózsaszínbe öltöztek a díszfák!)gyalog is leérünk hamar.


Varga Ágnes és Tóth Klára túravezetők

 


A „Hét túra-Tizennégy forrás” c. sorozat további túrái:
(részletes tájékoztatás később)
3.  Március 21., szombat
„Források és virágok”
Túravezető: Baumann József.

4 . Március 28. szombat
„Várnyitogató túra”
Túravezető: Takács Ferenc (HOTE).

5.  Április 11. szombat”
„Húsvétvárás Mecseknádasdon”
Túravezető: Pál Krisztina (Mediterrán Gyaloglóklub).

6.  Április 18.,szombat
„Rejtett kincsek Gálosfa környékén”
Túravezető: Schóber József.

7.  Május 9.,szombat
„Titkos ösvényeken”
Túravezető: Tóth Klára.