facebook_page_plugin

Esemény

Cím:
Emléktábla avatás az Óbányai-völgyben
Dátum:
2022.08.13.
Helyszin:
Url:
Szerkesztő:
Schmidtné Samu Szilvia
Részvevők száma:
Korlátlan
Résztvevők:
Másolás:

Leírás

Nyílt túra a Keleti-Mecsekbe, az Óbányai-völgyben, a Ferde-vízesés közelében álló, 2019-ben felújított Krisztus-feszület emléktáblájának felavatása alkalmából

A Dr. Péceli Endre (1932–1993) orvos síremléke mellett álló kereszt új emléktáblájának felavatására 2022. augusztus 13-án 13.30-kor kerül sor. Az alkalomra az Országos Kéktúra alapító egyesülete, a budapesti Lokomotív Turista Egyesület nyílt túrát szervez. Túravezető: Berki Zoltán.

Útvonal: Zobákpuszta – Hidasi-völgy – Csurgó – Hidasi-forrás, sziklalépcsők – Nagy-kaszáló – Miske-tető – Kisújbánya, Szt. Márton templom – Bodzás-forrás, pihenőhely, majd séta a Bodzás-forrástól a kereszthez.
Emléktábla avatási ünnepség.
A túra folytatása: Óbányai-völgy, Ferde-vízesés – Csepegő-szikla – Pisztrángos tavak – Óbánya, templom, buszforduló.

Táv: 11 km. Szintemelkedés: 310 m.

Indulás: Pécsről a távolsági autóbusz-állomás 11-es kocsiállásáról a 9 órakor induló busszal Zobákpusztáig (feltételesen a Hidasi-völgy bejáratáig.)

Kérjük, hogy a túrára mindenki autóbusszal érkezzen a következők miatt: amennyiben lehetőség lesz rá, a Hidasi-völgynél szállunk le a buszról. Ez esetben nem kell Zobákpusztáról az 1,4 km-t megtenni. Ha valaki Komlóról érkezne, az Zobákpusztán várakozzon a buszmegállóban, itt kiderül, hogy innen indulunk, vagy levisz mindenkit a busz a Hidasi-völgy bejáratáig (esetleges feltételes megállás.)

Hazatérés: Óbányáról a 16.34-kor közlekedő, tavaly decemberben indult új buszjárattal történhet. Fontos, hogy minél többen igénybe vegyük, és a járat rendszeresen kihasznált legyen. A közvetlen járat Pécsre 17.23-kor érkezik. (Ez a járat, egész jegyet váltva pl. 400 Ft-tal olcsóbb, mint az átszállós, ahol Mecseknádasdon még kiegészítő jegyet is kell váltani. A busz indulásáig étkezési és italfogyasztási lehetőség a Jéhn kocsmában lesz. Ezért se siessen senki a 15.38-kor induló, és csak Mecseknádasdig közlekedő járatra, amivel csak átszállással lehet Pécsre jutni. Ez a nap a megemlékezésről, a korábbi keresztfelújításról és egy szép túráról szól. Az élményeket csak akkor vihetjük magunkkal, ha nem rohanunk.)

A túrára így azokat várjuk, akik a fenti célokkal egyetértve oda- és visszafelé is velünk tartva szeretnének egy szép túrát tenni a Keleti-Mecsekben.
További információ: Biki Endre Gábor, tel.: 30/452-4579

Hozzászólások