facebook_page_plugin

Esemény

Cím:
A Papuk döglött lova
Naptár:
Dátum:
2019.01.27.
Helyszin:
Szerkesztő:
Nagy Balázs(szerk.)
Részvevők száma:
Korlátlan
Résztvevők:
Másolás:

Leírás

Túra a Papuk Természet(védelmi) Park nyugati részének néhol vad szépségű, 800-as gerincein.

A decemberi Montis Aurea túrán alkalmam nyílt egy kis felfedezésre, így került a klasszikus útvonalba a Konjska smrt ("lóhalál") nevű, kárpáti hangulatú gerinc; a túra névadója.

Útvonal: Novo Zvečevo (üdülőhely, 435m) - Poljana (763m) - 864m magassági pont (Robijevo brdo) - Lom (887m) - Bilo (847m) - Točak (887m)- Konjska smrt - Josipov put - Novo Zvečevo

Túratáv: 17km, szintkülönbség kb. 550m (fel és le is).

Amennyiben nagyon sok hó lesz fent, egy rövidebb távon, a Josipov put-on küzdjük fel magunkat a Točak-ra, majd a Konjska smrt érintésével völgyi úton térünk vissza.

Pécsiekkel találkozó a szokott helyen és időben: 06.30-kor a pécsi Megyeri téren az autóalkatrész bolt mögött.

Más irányból, vagy önállóan érkezőkkel a a határ horvát oldalán, a donji miholjaci SlavonA bádoghotel parkolójában, 07.15 és 07.30 óra között. A hotel a drávaszabolcsi határátkelő horvát oldala és a halastavak után az első épület, a kisváros szélén.

A túrára érkező horvát barátaink 09.00 és 09.15 között Novo Zvečevo útmenti parkolójában csatlakozhatnak.

Ajánlott felszerelés: a téli időjárásnak megfelelő középhegységi öltözet, magas szárú bakancs, túrabot, zseblámpa/fejlámpa. Étkezés, italozás: hátizsákból. (A terep jó időben is fárasztó, nehezen járható, a hegység más részeihez képest is ritkán látogatott, bedőlt fák, mély, kőtörmelékes avar garantált, gatyakötésig érő hó lehetséges. A Papuk klímája számottevően zordabb, mint a Mecseké.)

Költség: az üzemanyagköltségen kívül további költségre nem számítok.
Pécs - D. Miholjac kb. 38km
D. Miholjac - Novo Zvečevo 80km

A határátlépéshez ÉRVÉNYES személyi igazolvány (bármilyen) vagy útlevél szükséges. Gépkocsivezetőknek ÉRVÉNYES jogosítvány, forgalmi engedély. Nemzetközi zöld kártya az EU-n belül nem kell.
A meghirdetett program NYILVÁNOS RENDEZVÉNY, így az ott készült fotók, videofelvételek minden külön egyeztetés nélkül, szabadon felhasználhatók.

A várható időjárás Novo Zvečevon (435m): http://www.yr.no/place/Croatia/Other/Papuk_Planina/long.html


A csúcsrégióban: http://www.yr.no/place/Croatia/Po%C5%BEega-Slavonia/Papuk/long.html

Hozzászólások