facebook_page_plugin

Esemény

Cím:
Baranyai Sárga túra 8.
Dátum:
2019.10.26.
Helyszin:
Url:
Szerkesztő:
Schmidtné Samu Szilvia
Részvevők száma:
Korlátlan
Résztvevők:
Másolás:

Leírás

A Baranyai Sárga túra 8. szakaszának bejárása + házi sajtok kóstolója
Útvonal: Bonyhád – István-major – Legelőföldek – Ladomány, Nepomuki Szent János templom – Ladományi-fennsík – Telek-hegy – Rudolf-hegy – Öreg-hegy – Kakasd
Túra fajtája: közepes, jelentősebb szintemelkedéssel.
Táv: 16 km. Szintemelkedés: 370 m.
Találkozás: Bonyhádon a buszpályaudvaron 9.15-kor. Pécsről a távolsági autóbusz-állomás 8-as kocsiállásáról 8.30-kor indul a busz.
A hazatérésre átlagosan óránként van lehetőség.
Részvételi díj: 400 Ft/fő.
Túravezető: Bíró Gábor

2019-ben egy hosszú távú vándorlást szervezünk a nyílt túrák keretében. A Baranya és Tolna megyében vezető sárga túra útvonalát fogjuk szakaszos bontásban bejárni. A kezdőpont a Kátolyi elágazás, a célpont Szekszárd lesz. Az első túra március 2-án indult, és a 10. szakasszal novemberben ér véget a sárga túra vándorlása, miközben megismerhetjük a Baranyai-dombság legszebb tájait, a Geresdi-dombság elnyúló lankáit, végül az erdőkkel és szőlőkkel borított Szekszárdi-dombság felé vesszük az irányt.
A 10. szakasz összesen 140 km hosszú lesz, és 2530 m szintemelkedést tartalmaz, így közepes túrák jönnek ki, átlagosan 14 km-es távokkal és 250 m-es szintemelkedésekkel.
A 10 szakaszból legalább 9-et teljesítő túrázók díjmentesen oklevelet és kitűzőt vehetnek át. A legalább 7 túrát teljesítők kitűzőt kapnak ajándékba. Az igazolófüzet, az oklevél és kitűző díjmentes lesz. Az igazolófüzeteket az első, második, harmadik, és negyedik túrán osztjuk ki azok részére, akik igénylik. A túrákon részt vevők figyeljenek, hogy a túravezetők aláírásukkal valamennyi túrán hitelesítsék számukra a részvételt, mert később a leadott füzet alapján kerülnek kiadásra a jutalmak.

Hozzászólások