facebook_page_plugin

Esemény

Cím:
Baranyai Sárga túra 6.
Dátum:
2019.09.21.
Helyszin:
Url:
Szerkesztő:
Schmidtné Samu Szilvia
Részvevők száma:
Korlátlan
Résztvevők:
Másolás:

Leírás

Baranyai Sárga túra 6. szakaszának bejárása + gyümölcsök kóstolója
Útvonal: Cikó – Hosszú-hegy – Nagy-rétek – Zsibriki-halastó – Zsibrik – Bátaapáti – Anyák-kútja – fennsík – Mórágy
Túra fajtája: közepesen nehéz, erősebb szintemelkedéssel
Táv: 14 km. Szintemelkedés: 370 m
Részvételi díj: 400 Ft/fő
Találkozás: Cikón az autóbusz-váróteremnél (forduló) 10.25-kor. Pécsről a távolsági autóbusz-állomás 8-as kocsiállásáról 9 órakor indul a busz Bonyhádra, onnan Cikóra 10.10-kor.
Hazatérés: Mórágyról 16.20 és 18.30-kor van busz szekszárdi átszállással Pécsre, ahová 18.30 és 20.30-ra érkeznek a járatok.
Túravezető: Dr. Héjjas Péter

2019-ben egy hosszú távú vándorlást szervezünk a nyílt túrák keretében. A Baranya és Tolna megyében vezető sárga túra útvonalát fogjuk szakaszos bontásban bejárni. A kezdőpont a Kátolyi elágazás, a célpont Szekszárd lesz. Az első túra március 2-án indult, és a 10. szakasszal novemberben ér véget a sárga túra vándorlása, miközben megismerhetjük a Baranyai-dombság legszebb tájait, a Geresdi-dombság elnyúló lankáit, végül az erdőkkel és szőlőkkel borított Szekszárdi-dombság felé vesszük az irányt.

A 10. szakasz összesen 140 km hosszú lesz, és 2530 m szintemelkedést tartalmaz, így közepes túrák jönnek ki, átlagosan 14 km-es távokkal és 250 m-es szintemelkedésekkel.

A 10 szakaszból legalább 9-et teljesítő túrázók díjmentesen oklevelet és kitűzőt vehetnek át. A legalább 7 túrát teljesítők kitűzőt kapnak ajándékba. Az igazolófüzet, az oklevél és kitűző díjmentes lesz. Az igazolófüzeteket az első, második, harmadik, és negyedik túrán osztjuk ki azok részére, akik igénylik. A túrákon részt vevők figyeljenek, hogy a túravezetők aláírásukkal valamennyi túrán hitelesítsék számukra a részvételt, mert később a leadott füzet alapján kerülnek kiadásra a jutalmak.

Hozzászólások