facebook_page_plugin

Esemény

Cím:
Baranyai Sárga túra 5.
Dátum:
2019.08.24.
Helyszin:
Url:
Szerkesztő:
Schmidtné Samu Szilvia
Részvevők száma:
Korlátlan
Résztvevők:
Másolás:

Leírás

Baranyai Sárga túra 5. szakaszának bejárása + régi hagyományokkal készült cukrok kóstolója (krumplicukor, törökméz, stb.)

Közös túra a Mecsek Egyesülettel

Útvonal: Véménd – Erdős-dűlő – Hármaskúti-rész – Dunántúli-erdő – Mórágy
Túra fajtája: könnyű, közepes szintemelkedéssel.
Táv: 10 km. Szintemelkedés: 210 m.
Találkozás: Véménden a Községháza autóbusz-megállóban 8.30-kor (Pécsről a távolsági autóbusz-állomás 8-as kocsiállásáról 7 órakor indul a busz Pécsváradra, onnan Véméndre 7.45-kor).
Hazatérés: Mórágyról 14.42-kor indul busz, mely Bonyhádra 15.32-re érkezik. Onnan tovább 15.45-kor, mely Pécsre 16.30-ra érkezik.
Részvételi díj: 400 Ft/fő.
Túravezető: Baumgärtner Norbert (70/374-3950)

2019-ben egy hosszú távú vándorlást szervezünk a nyílt túrák keretében. A Baranya és Tolna megyében vezető sárga túra útvonalát fogjuk szakaszos bontásban bejárni. A kezdőpont a Kátolyi elágazás, a célpont Szekszárd lesz. Az első túra március 2-án indult, és a 10. szakasszal novemberben ér véget a sárga túra vándorlása, miközben megismerhetjük a Baranyai-dombság legszebb tájait, a Geresdi-dombság elnyúló lankáit, végül az erdőkkel és szőlőkkel borított Szekszárdi-dombság felé vesszük az irányt.

A 10. szakasz összesen 140 km hosszú lesz, és 2530 m szintemelkedést tartalmaz, így közepes túrák jönnek ki, átlagosan 14 km-es távokkal és 250 m-es szintemelkedésekkel.

A 10 szakaszból legalább 9-et teljesítő túrázók díjmentesen oklevelet és kitűzőt vehetnek át. A legalább 7 túrát teljesítők kitűzőt kapnak ajándékba. Az igazolófüzet, az oklevél és kitűző díjmentes lesz. Az igazolófüzeteket az első, második, harmadik, és negyedik túrán osztjuk ki azok részére, akik igénylik. A túrákon részt vevők figyeljenek, hogy a túravezetők aláírásukkal valamennyi túrán hitelesítsék számukra a részvételt, mert később a leadott füzet alapján kerülnek kiadásra a jutalmak.

Hozzászólások