facebook_page_plugin

Egy elmaradt túra margójára

A Csokonay Sándor emléktúra túraútvonal bejárása, fotózása.


Idén 2020.03.21-én lett volna a XXXVII. Csokonay Sándor emléktúra, amit minden év márciusában tartunk Sándor nap közeli hétvégén. Mivel manapság az erdő és az útviszonyok úgy változnak, mint az időjárás, ezért mindenképpen szükséges a túra előtti útvonal bejárása. Sikerült a teljes szakaszt bejárnom két alkalommal és a tervezett útvonal igen szép túrának ígérkezik.

Már többször volt, hogy valami időjárási anomália miatt a meghirdetett nyílt túrát el kellett halasztani, de ami most közbeszólt az rendkívülinek mondható. Mint mindig, ami jó és rossz az a mi kis hazánkban is begyűrűzik, mint most a koronavírus. Egyre több megbetegedést jeleztek az ország több területéről, ezért a kormány elrendelte a csoportos rendezvények betiltását.

Ez a sors várt ránk is a nyílttúrát le kellett mondanunk. A döntés helyes volt most már tudjuk, mert a vírus terjedése egyre több betegséget és sajnos halálesetet is követel.

Kárpótlásul közzéteszem a túraútvonal két szakaszának bejárása közben készült fotóimat.(a képek ITT  és  ITT) Bízom benne, hogy a meghirdetett túra még ebben az évben megrendezésre kerül. Az útvonal nem változik, de a tavaszi virágok helyett már nyári virágokat láthatunk.


Mindenkinek jó egészséget és egyéni túrákat kívánok, amíg ez lehetséges! De most, ha lehet maradj otthon !

 

Baumann József túravezető